Ingrediënten

  • 4 loempiavellen van 15 cm x 15 cm (te koop bij een toko, als alternatief kunt u ook filodeeg gebruiken)
  • 1 rijpe ananas (of ananas op sap, uit blik)
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 230 kcal / 966 kJ
Eiwitten 2,2 g

Bereidingswijze

  1. Laat de loempiavellen ontdooien en dek af met een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen. Schil de ananas en snijd deze in blokjes van één bij één centimeter. Doe de blokjes in een kom en roer er de geraspte kokos doorheen. Klop het ei los in een kommetje.
  2. Leg een loempiavel als een ruit voor u op de snijplank. Schep een ruime eetlepel van de ananas met kokos in het midden van het vel. Vouw de onderste punt over de vulling heen. Bestrijk de randen met wat ei. Vouw de zijkanten naar binnen toe en rol de loempia nu verder op naar de achterste punt. Doe dit met alle loempiavellen. De vulling zou zo goed als op moeten zijn. Houd u veel over, dan kunt u dit gebruiken om het gerecht straks mee te garneren.
  3. Verhit de olie in een wok tot 170 graden. Frituur de loempia’s 2 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier. Garneer met poedersuiker.