Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels
  • peper en zout naar smaak

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 330 g
Energie 120 kcal / 504 kJ
Eiwitten 6 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in plakken en leg deze op keukenpapier. Bestrooi met zout en laat deze liggen voor 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit.
  4. Zet een bakpan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en de ui aan in de olie.
  5. Nu kunnen de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden erbij.
  6. Laat het geheel even pruttelen en verdeel de saus over de plakken aubergine.
  7. Strooi de Parmezaanse kaas over de pizzaatjes.
  8. Bak de pizzaatjes in 15 min af.