Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels
- peper en zout naar smaak
Voedingswaarde per 100 g |
|
1 portie is ongeveer 330 g | |
Energie | 120 kcal / 504 kJ |
Eiwitten | 6 g |
Bereidingswijze
Snijd de aubergine in plakken en leg deze op keukenpapier. Bestrooi met zout en laat deze liggen voor 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes, snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit.
- Zet een bakpan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit de knoflook en de ui aan in de olie.
- Nu kunnen de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden erbij.
- Laat het geheel even pruttelen en verdeel de saus over de plakken aubergine.
- Strooi de Parmezaanse kaas over de pizzaatjes.
- Bak de pizzaatjes in 15 min af.