- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Noodles met zalm

Ingrediënten

Zalm

  • 80 gram zalmfilet (vers of ingevroren);
  • 1 ei;
  • 20 gram panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel;
  • 1 vel nori (verkrijgbaar in de supermarkt);
  • 2 eetlepels olijfolie.

Noodles

  • 50 gram eiernoodles;
  • 1/4 broccoli in roosjes;
  • 3 witte champignons, in plakjes of kwarten;
  • stukje rode peper, zonder pitjes (hoe meer hoe pittiger) of een mespunt sambal;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 eetlepel olijfolie.

Norisaus

  • 1 eetlepel crème fraîche;
  • 1 eetlepel water;
  • 1 theelepel sojasaus;
  • 1 theelepel rijstazijn;
  • 1/3 vel nori (gekruimeld).
Voedingswaarde per 100 gram
1 portie is ongeveer 266 gram
Energie 215 kcal / 903 kJ
Eiwitten 10,8 g

Noodles met zalm

Dit gerechtje is lekker zacht voor de mond. In het gerechtje zit de meest onbekende smaak van ons smaakpalet; Umami. Dit is Japans voor ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ en versterkt hartige smaken.

Bereidingswijze

Nori saus

  1. Snijd de nori fijn;
  2. Meng in een pannetje het water, de azijn, sojasaus en crème fraîche en warm het geheel op;
  3. Voeg de nori toe en roer goed door.
  4. Mocht de saus te dik worden, dan kunt u er wat meer water bij doen.

Zalm in panko of paneermeel

  1. Klop het ei los en doe deze in een schaaltje;
  2. Doe de panko samen met de gesneden nori in een ander schaaltje;
  3. Breng de zalm op smaak met peper en zout en haal deze nu door het ei en dan door de panko met zeewier. Herhaal dit twee keer;
  4. Zet een bakpan op het vuur, doe hier wat olijfolie in en bak de zalm op matig vuur goudbruin;
  5. Leg de zalm vervolgens op een ovenschaaltje en zet deze voor het opdienen nog 5 minuten in de oven op 155 graden.

Noodles met groenten

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de champignon in kwarten;
  2. Kook de noodles beetgaar, spoel ze af met koud water en bewaar tijdelijk in een schaaltje;
  3. Kook de broccoli beetgaar in een pan met ruim kokend water;
  4. Snijd de peper fijn, knijp de knoflook in een knoflookpers en verwarm deze even in een bakpan samen met wat olijfolie;
  5. Voeg nu de gesneden champignons toe en bak deze goudbruin;
  6. Zet de zalm ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven op 155 graden;
  7. Voeg nu de noodles en een scheutje water toe aan de champignons;
  8. Als het geheel warm is kan de broccoli toegevoegd worden;
  9. Doe de noodles met groenten nu op het bord en leg hier de gebakken zalm op;
  10. Serveer met de nori saus.

Tip:

In plaats van zalm kun u ook iedere andere soort vis hiervoor gebruiken, zoals claresse en kabeljauw. Bewaartip: de zalm kan gepaneerd ingevroren worden, zolang deze nog niet gebakken is.