Ingrediënten

  • ½ rode ui (gesnipperd)
  • 4 grote eieren
  • 6 groene (of witte) asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bieslook (gehakt)
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 280 g
Energie 126 kcal / 529 kJ
Eiwitten 6,7 g

 

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook.
  2. Schil de asperges, verwijder de houtige delen en kook ze ongeveer 30 seconden tot een minuut in het kokende water.
  3. Koel de asperges af in koud water, giet ze af en ze apart.
  4. Doe de olijfolie in een koekenpan, fruit de uien aan en zet deze ook apart.
  5. Klop de eieren in een grote mengkom en doe het geklopte ei in de koekenpan.
  6. Plaats wanneer de omelet gaar is de asperges en ui in het midden en vouw de omelet voorzichtig dubbel.
  7. Serveer de omelet op een bord en garneer met bieslook.