- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Omelet met zalm en kaas

Ingrediënten

  • 2 eieren;
  • 40 gram dunne plakjes zalm (bij voorkeur verse);
  • 1 snee brood (hier hebben we trammezone gebruikt; dit is wit brood zonder korst, mag ook wit casino zijn en dan korst afsnijden)
  • 15 gram geraspte kaas;
  • 1 ½ el room;
  • 2 el olijfolie;
  • Eventueel snufje Chlorella poeder.
Voedingswaarde per 100 gram
1 portie is ongeveer 175 gram
Energie 238 kcal / 993 kJ
Eiwitten 14,6 g

Omelet met zalm en kaas

Deze omelet is zacht voor de mond.

Omelet met zalm en kaas

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los en voeg de room en voeg eventueel het Chlorella poeder toe;
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en rooster het brood;of in een broodrooster
  3. Giet het eiermengsel in de pan en bak op laag vuur;
  4. Beleg nog in de pan de helft van de omelet met de dunne plakjes zalm en de geraspte kaas en vouw de omelet dicht. Laat de kaas even smelten en de zalm garen;
  5. Leg nu de omelet op het bord en serveer met toast.

Tip:

Bak de toast in een pan met olijfolie voor een betere smaak. U ook kiezen voor een goede plantaardige olie als de smaak van olijfolie te sterk is. Bewaartip: dit gerechtje het liefst direct consumeren.