Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 klontje roomboter
  • 3 plakken gerookte zalm of  bij voorkeur verse zalm in dunne plakjes
  • 2 eetlepels Grieke yoghurt
  • bieslook
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 220 gram
Energie 428 kcal / 1792 kJ
Eiwitten 30,4 g

Bereidingswijze

  1. Klopt de eieren los in een kommetje.
  2. Verhit het klontje roomboter in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur.
  3. Als de boter gesmolten is en uitgebruist voeg de geklopte eieren toe.
  4. Laat op laag vuur langzaam gaar worden.
  5. Draai de omelet na ongeveer 2 minuten om.
  6. Als de omelet is omgedraaid kan deze meteen op bord. Optioneel: verhit de zalm in de pan.
  7. Smeer de omelet in met de Griekse yoghurt.
  8. Beleg met de zalm, peper en zout.
  9. Rol de omelet strak op eventueel met wat rucola en tomaat.
  10. Versier met een beetje gehakte bieslook.