Ingrediënten

    Oosterse salade

  • 50 gram pistache noten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 2 stengels bosui
  • 1/3 bospeen
  • 3 koffiekopjes quinoa (ongeveer 300 gram)
  • Tonijn

  • 140 gram Tonijn filet
  • Soja dressing

  • 5 eetlepels sojasaus
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels donkere basterd suiker
  • 2 eetlepels sesam olie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 150 g
Energie 278 kcal / 1163 kJ
Eiwitten 15 g

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa onder koud water en breng ondertussen ruim water aan de kook.
  2. Kook hierin quinoa 12 minuten gaar.
  3. Giet de quinoa af en laat afkoelen in de koeling.
  4. Snij ondertussen de bospeen in fijne plakjes 1 mm. De bosui in ringetjes van 0,5 cm dik.
  5. Snij de pistache ook in kleine plakjes.
  6. Breng de quinoa op smaak met peper en zout en meng de quinoa met de wortel en beide noten.
  7. Zet een klein pannetje op het vuur en giet daar de sojasaus in. Verwarm op laag vuur en los hierin basterd suiker in op.
  8. Koel de dressing terug en voeg hier druppels gewijs de sesamolie en citroensap aan toe.
  9. Serveer de tonijn naar wens, in plakjes of als tartaar op de quinoa salade.
  10. Garneer af met wat bladeren Rucola en giet als laatste de afgekoelde dressing over de salade heen.