Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 1 1/2 blaadje gelatine
  • 1/2 vanillestokje
  • 25 gram suiker
  • 125 gram Griekse Yoghurt
  • 4 aardbeien
  • 4 frambozen
  • 4 bramen

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 200 gram
Energie 367 kcal / 1537 kJ
Eiwitten 6,3 g

Bereidingswijze

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan.
  2. Week gelatine in koud water
  3. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open.
  4. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg toe aan de room.
  5. Houd +/- 15 min. aan de kook aan en verwijder hierna het vanillestokje.
  6. Voeg suiker toe aan roer tot deze is opgelost.
  7. Neem van het vuur.
  8. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost
  9. Voeg de yoghurt nu toe.
  10. Snijd de helft van het rood fruit doormidden en doe in glaasjes waar de pannacotta in komt.
  11. Giet de pannacotta nu over het rood fruit heen en zet koud weg.
  12. Gebruik het overig fruit voor garnering.

Tip: Heerlijk met een takje verse munt