Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet (à 100 gram)
  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 1 rode ui
  • 75 gram parelgort
  • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el groene olijven
  • 150 gram trostomaten (gehalveerd)
  • 4 el verse koriander
  • 120 gram rucola
  • 500 ml water
  • 2 el olijfolieVoor de dressing
  • 1 tl mosterd
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 450 g
Energie 92 kcal / 386 kJ
Eiwitten 6.1 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Besprenkel de pompoen en de rode ui met één eetlepel olijfolie en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Spoel ondertussen de parelgort af onder koud stromend water.
  4. Breng het water samen met het bouillonblokje en kerriepoeder aan de kook. Voeg de parelgort toe en kook deze op laag vuur in zo’n 25 to 30 minuten gaar.
  5. Rooster het amandelschaafsel en de pompoenpitten in een droge pan.
  6. Meng voor de dressing de mosterd, azijn, honing, olijfolie en het sinaasappelsap in een kom.
  7. Besprenkel de zalmfilet en gril deze ca. 3 minuten aan beide zijden.
  8. Meng de parelgort, pompoen, rode ui, olijven, tomaten, koriander en rucola in een kom en maak deze aan met de dressing.
  9. Verdeel de salade over 4 borden, plaats hierop de gegrilde zalm en garneer met de amandelen en pompoenpitten.