Ingrediënten

  • 350 gram volkoren spaghetti
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 350 gram cherry tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml groentebouillon (gemaakt van bouillonblokje)
  • 1 bos basilicum
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 400 g
Energie 112 kcal / 470 kJ
Eiwitten 5,3 g

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de rode ui en snijd in ringen. Halveer de cherrytomaatjes.
  2. Pers de knoflook en scheur de basilicum in grove stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een hapjespan (behalve de kaas)
  4. Breng het geheel aan de kook, voeg de pasta toe aan de saus en laat 15 minuten rustig pruttelen.
  5. Na een kwartier is de pasta mooi gaar. Verdeel dit over 4 borden.
  6. Maak af met de Parmezaanse kaas

Maximaal 3 dagen in koelkast te bewaren