Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • een scheutje olijf- of zonnebloemolie
  • 350 gram gesneden Chinese groente mix
  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram pindakaas
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 kippenbouillonblokjes

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 250 gram
Energie 148 kcal / 620 kJ
Eiwitten 12,9 g

Bereidingswijze

  1. PindaPel de tenen knoflook. Dit gaat gemakkelijk door de tenen te pletten tussen een mes en snijplank.
  2. Verwarm wat olie in de (wok)pan en voeg de knoflook en gesneden groenten toe.
  3. Bak de groenten kort aan met de knoflook.
  4. Pak ondertussen een grote hoge soeppan en zet deze op met het water, de pindakaas, de ketjap en de kipfilet.
  5. Breng aan de kook en vervolgens op smaak met de kippenbouillon.
  6. Voeg als laatste de groenten en knoflook toe aan de soep en roer goed door.
  7. Pureer de soep eventueel met de staafmixer.
  8. Lekker om te serveren met een handje Bali-kroepoek.