Ingrediënten

  • 350 gram bloemkool (in roosjes van ca. 3 cm)Voor beslag
  • 100 gram bloem
  • 125 ml water
  • 3 eetlepels piri-piri kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zoutVoor de paneer
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel piri-pirikruiden
  • Peper en zoutVoor de yoghurtdressing
  • 50 gram volle yoghurt
  • 1 eetlepel bieslook (gehakt)
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 128 kcal / 538 kJ
Eiwitten 5 g

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het water, de kruiden en de specerijen samen tot een glad beslag. Breng het beslag op smaak met peper en zout.
  2. Meng voor de paneer de bloem, het paneermeel en de kruiden door elkaar.
  3. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het beslag en daarna door de paneer.
  4. Frituur de bloemkoolroosjes in ca. 3 tot 4 minuten goudbruin op 180 graden en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Roer voor de dressing de gehakte bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de gebakken bloemkool met de yoghurtdressing.