Ingrediënten

    Voor het pizzadeeg

  • 350 gram bloem
  • 250 gram water
  • 1 zakje droge gist
  • Zout
  • Topping

  • 8 verse vijgen (in partjes)
  • 250 gram blauwe kaas
  • 250 gram ricotta
  • 20 cherrytomaatjes
  • 8 plakken Parmaham
  • 2 el honing

 

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 440 g
Energie 186 kcal
Eiwitten 10 g

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het water, de gist en wat zout in een mengkom en kneed deze met de hand of een keukenmachine tot een mooi elastisch deeg. Dek de kom af en laat het deeg minimaal een uur rijzen.
  2. Verwarm de oven op 220 graden.
  3. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol deze met een deegroller uit.
  4. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer met een laag ricotta. Laat 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met een snufje peper en druppel er wat honing over. Kruimel de blauwe kaas er over en verdeel de gehalveerde tomaatjes er over. Bak de pizza in ca 15 minuten gaar.
  5. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de er de partjes vijgen en de parmaham over.
  6. Garneer de pizza’s met rucola.