Ingrediënten

  • 300 ml kookroom
  • een scheut water
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 3 eieren
  • 1 kilo aardappels
  • 6 plakken kaas
  • 5 sjalotten
  • 1 ui

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 305 gram
Energie 123 kcal / 517 kJ
Eiwitten 4,9 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Meng de room, water, rozemarijn, geperste knoflook en room.
  3. Haal de pan van het vuur en wacht tot de room ongeveer 60 graden is.
  4. Roer hier de geklopte eieren doorheen
  5. Schil de aardappels en snij in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  6. Snipper de uien en sjalot en meng met de aardappels.
  7. Leg deze in een ovenschaal.
  8. Giet het room mengsel over de aardappels.
  9. Leg als laatste de plakken kaas erop.
  10. Bak de gratin af in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.