Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje
  • 60 gram quinoa
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • 150 gram kikkererwten (blik)
  • 50 gram feta kaas
  • 4 blaadjes basilicum

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 590 gram
Energie 37 kcal / 155 kJ
Eiwitten 7,1 g

Bereidingswijze

  1. Water met een beetje bouillonpoeder/blokje aan de kook brengen.
  2. Quinoa 13 minuten laten koken tot deze gaar is.
  3. Snij ondertussen de courgette en paprika in blokjes van 1 cm bij 1 cm. De zaadlijsten van de paprika niet gebruiken.
  4. Als de quinoa gaar is, koud spoelen onder koude kraan en even laten uitlekken.
  5. Laat ondertussen ook de kikkererwten uitlekken.
  6. Bak de courgette in een klein beetje olijfolie beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Pluk de basilicum in fijne stukjes.
  8. Meng nu de courgette, paprika, quinoa en bonen tot een salade. Garneer met brokjes fetakaas en verse basilicum. Breng op smaak naar wens met peper en zout.