- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Rabarbertiramisu

Ingrediënten

  • 300 gram verse rabarber
  • 4 el kristalsuiker
  • 125 gram verse slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 12 lange vingers
  • Merg van een 1/2 vanillepeul
  • 1 stuk steranijs

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 220 g
Energie 249 kcal / 1045 kJ
Eiwitten 3,5 g

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers deze uit.
  2. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, 3 el suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.
  3. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng met de mascarpone en de vanillemerg.
  4. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappelrasp.