Ingrediënten

  • 2 uien – in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook – fijngesneden
  • 1-2 rode chilipepers – in dunne ringen gesneden( zonder de zaadjes)
  • 30 – 40 gr boter
  • 1-2 tl gemalen kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1-2 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1.5 liter groente- of vleesbouilllon
  • 125 gr basmatirijst
  • 200 gr rode linzen
  • 0.5 el fijngesneden koriander, zout, peper.

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 ml
Energie 98 kcal / 412 kJ
Eiwitten 4,3 g

Bereidingswijze

  1. Bak ui, knoflook en rode peper ca. 10 minuten op zacht vuur in de boter. Bak de kurkuma, komijn en paprikapoeder ca. 1 minuut mee.
  2. Voeg de hete bouillon, rijst en linzen toe en laat de soep 15-25 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper koriander.