- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Romige Provençaalse vissoep

Ingrediënten

  • 50 gram ui (gesnipperd)
  • 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 500 ml groentebouillon (van een tablet)
  • 500 ml melk
  • 200 gram kruimige aardappels (in blokjes)
  • 200 gram flespompoen (in blokjes)
  • 1 laurierblad
  • 500 gram witvisfilet (bijv.: kabeljauw)
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 350 g
Energie 68 kcal / 286 kJ
Eiwitten 7,5 g

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit hier in de ui, bleekselderij en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de bouillon, de melk, de aardappels, pompoen en het laurierblad toe en breng alles aan de kook.
  3. Laat alles op een laag vuur doorkoken tot de groenten gaar zijn.
  4. verwijder met een schuimspaan de aardappel en pompoen en pureer deze met een klein deel van de soep in een keukenmachine. Doe het aardappel/pompoenmengsel terug in de soep.
  5. Voeg de Provençaalse kruiden en de vis toe aan de soep en laat het geheel langzaam sudderen tot de vis gaar is.
  6. Verwijder het laurierblad en serveer de soep in borden.
  7. Garneer met gehakte peterselie en paprikapoeder.