Ingrediënten

  • 700 gram aardbeien
  • kruiden dressing
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 600 gram spinazie
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen
  •  

    Ingrediënten kruidendressing:

  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • snufje zeezout
  • 5 eetlepels koolzaadolie
  • 3 eetlepels gehakte basilicum
  • 3 eetlepels gehakte bieslook

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 380 g
Energie 80 kcal / 336 kJ
Eiwitten 1,9 g

Bereidingswijze

Dressing:

Meng de honing, azijn en zout in een kom. Roer vervolgens de koolzaadolie rustig met een garde door de inhoud van de kom. Als laatste de gehakte basilicum een bieslook toevoegen.

Salade:

Haal het groen van de aardbeien en snij in helften.

Meng de aardbeien met de munt, dressing en spinazie voorzichtig in een grote kom. Strooi de amandelen over de salade.

Tip: U kunt zelf bepalen hoeveel dressing u gebruikt.

Bewaaradvies: Bewaar de salade maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Door de dressing vergaat de spinazie snel.