Ingrediënten

  • 1/5 stuk van een courgette
  • 1 rode paprika
  • een scheut olijfolie
  • 250 gram quinoa, ongekookt
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 4 porties scholfilet
  • 2 verse tomaten
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 360 gram
Energie 111 kcal / 469 kJ
Eiwitten 11 g

Bereidingswijze

  1. Snij de courgette in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
  2. Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij deze in gelijke blokjes.
  3. Bak de courgette en paprika vervolgens even kort op in olijfolie.
  4. Kook de quinoa in een pannetje met water. Voeg voor de smaak het bouillonblokje toe aan het kookwater. Kook ongeveer 12 minuten de quinoa gaar en giet af.
  5. Voeg nu de gebakken groenten toe en roer deze door de quinoa.
  6. Bak de scholfilet in de roomboter en serveer deze op de quinoa.
  7. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten. Snij in mooie blokjes en serveer op de scholfilet. Strooi de peterselie over het gerecht.