Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen, schoongemaakt
  • 1 ui
  • 50 gram (room)boter
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 mespunt gedroogde komijn
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 300 g
Energie 71 kcal / 298 kJ
Eiwitten 1,1 g

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de winterpeen in plakjes en snipper de ui.
  2. Smelt de boter in de pan en bak de gesnipperde ui totdat deze glazig is, voeg vervolgens de komijn  toe en bak mee.
  3. Schenk de bouillon er bij en laat 15 minuten rustig koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg het sinaasappelsap en de kookroom toe.
  5. Breng de soep weer aan de kook en maak af met de peterselie.