Ingrediënten

  • 150 gram gehakte spinazie uit de diepvries
  • 1 ei
  • 350 ml karnemelk
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel baking-soda
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels dille
  • 250 gram ricotta
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 200 gram gerookte zalm of verse zalm in dunne plakken

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 340 g
Energie 144 kcal / 605 kJ
Eiwitten 8,5 g

 

Bereidingswijze

  1. Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn.
  2. Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie. Meng dit goed.
  3. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Breng op smaak met peper en zout. Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender.
  4. Bak de pannenkoeken goudbruin aan beide zijdes en beleg de ricotta, zalm en rode ui. Garneer de pannenkoeken af met gesneden dille.

Bewaaradvies: 3 dagen afdekt in de koeling te bewaren.