Ingrediënten

  • 300 gram pompoen
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 35 g
Energie 101 kcal / 424 kJ
Eiwitten 4 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil, zaadlijsten en pitten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Kook 300 gram pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de pompoen af en laat deze 10 minuten uitstomen.
  3. Draai ondertussen in een keukenmachine de cashewnoten fijn.
  4. Doe de afgekoelde pompoen samen met de takjes rozemarijn en de kaneel bij de gemalen cashewnoten en maal alles tot een mooie gladde massa.
  5. Breng de spread op smaak met zout en peper.

 

Serveertip: Gebruik deze spread op brood of als groentedip.

Maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast