Ingrediënten

  • 800 gram aardappels
  • 350 gram spitskool
  • 1/5 ananas (of ananas op sap, uit blik)
  • 4 kipfilets à 100 gram
  • 100 ml volle melk
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 ei
  • zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 400 g
Energie 125 kcal / 525 kJ
Eiwitten 10 gr

Bereidingswijze

  1. Was de groente en laat ze uitlekken.
  2. Maak de ananas schoon, verwijder de kern en snij in mooie blokjes.
  3. Kook de aardappelen met wat zout tot ze gaar zijn en giet ze af.
  4. Verwarm in pan de boter met de melk.
  5. Pureer de aardappels en breng op smaak met de boter, peper, zout en melk.
  6. Roer op het laatste de spitskool, ananas en rozijnen erdoorheen.
  7. Hak het amandelschaafsel iets fijner.
  8. Klop het ei los.
  9. Haal de kipfilet door de gehakte amandelen en bak het in ongeveer 8 minuten rondom bruin aan. Snij het doormidden om te controleren of het gaar is.
  10. Serveer de kipfilet bovenop het stamppotje.
  11. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Lekker om te serveren met een Jus

De puree kan dunner gemaakt worden met melk en roomboter.

 Bewaaradvies: Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Geschikt om per portie in te vriezen.