Ingrediënten

  • 400 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 paprika
  • 1/2 eetlepel milde kerriepoeder
  • 350 gram doperwten
  • 5 eetlepels ongeklopte room
  • 60 gram geraspte kaas
  • 6 hele eieren

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 340 gram
Energie 146 kcal / 613 kJ
Eiwitten 6,5 g

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden krieltjes in 8 – 10 minuten op zacht vuur beetgaar. Schep ze af en toe om.
  2. Schep na 5 minuten de paprika, kerriepoeder en doperwten erdoor.
  3. Klop in een kom de eieren los met eventueel zout en peper naar smaak. Voeg hier de room (of halfvolle melk) aan toe.
  4. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan.
  5. Bak de omelet op matig vuur 10 – 15 minuten, tot de bovenkant door en lichtbruin is.
  6. Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10 – 15 minuten afkoelen tot lauwwarm.
  7. Snijd de omelet in 4 punten en leg deze op vier borden.