Ingrediënten

  • 100 gram spruitjes
  • 1 bakjes gemengde paddenstoelen
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm, gehakt

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 180 g
Energie 174 kcal / 731 kJ
Eiwitten 7 g

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de spruitjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze grof.
  2. Bak in de olijfolie de paddenstoelen en spruitjes ongeveer 4-5 minuten. Voeg de knoflook en gehakte tijm toe en bak nog ongeveer 2 minuten.
  3. Breng ondertussen in een steelpan ruim water aan de kook. Zet het vuur laag. Breek het ei boven een kopje. Roer met een lepel tot er een draaikolk in de pan ontstaat en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer het ei ongeveer 3 tot 4 minuten zonder te roeren. Schep het ei voorzichtig uit de pan. Herhaal dit voor elk ei.
  4. Rooster de sneetjes volkorenbrood en leg ze op een bord. Verdeel vervolgens de spruitjes en paddenstoelen over de sneetjes brood.
  5. Leg het gepocheerde ei hier bovenop en breng op smaak met zout en peper.