Ingrediënten

  • 30 gram walnoten
  • 4 el vloeibare honing
  • 1 el chilivlokken
  • 200 gram ricotta
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Geraspte schil van één sinaasappel
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 4 verse vijgen in partjes
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 150 g
Energie 225 kcal / 945 kJ
Eiwitten 8 g

Bereidingswijze

  1. Rooster de walnoten in een koekenpan en hak deze vervolgens fijn, Roer de honing en de chilivlokken door de gehakte walnoten en zet apart.
  2. Meng de ricotta met de gedroogde tijm en de geraspte sinaasappelschil in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop het mengsel glad en luchtig.
  3. Rooster het brood en verdeel hierover het ricotta-mengsel en leg hier bovenop de vijgenpartjes.
  4. Verdeel het walnoten-honingmengsel over de zuurdesemtoast en serveer.