- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Tofu & Haring mini sandwich

Ingrediënten

  • 2 haringen (bij voorkeur verse)
  • 40 gram gekookte rode biet
  • 1/4 granny smith appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 plakken tofu, dun gesneden
  • 2 plakjes roggebrood
  • 1/4 citroen
  • bieslook

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 400 gram
Energie 380 kcal / 1530 kJ
Eiwitten 24,8 g

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventuele graatjes van de haring.
  2. Snij kleine blokjes van de gekookte biet.
  3. Snijd de haring en de appel zeer fijn en meng in een kom met de bietjes door elkaar.
  4. Bak de tofu om en om en bestrooi met peper en zout.
  5. Leg een plakje roggebrood op een bord en beleg deze met de tofu.
  6. Smeer hierover het mengsel van haring, rode biet en appel.
  7. Besprenkel lichtelijk met olijfolie en citroepsap.
  8. Hak de bieslook fijn en strooi deze over het geheel.
  9. Leg hier een plakje roggebrood op en snij schuin doormidden met een scherp mes.