- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Tomatensmoothie

Ingrediënten

Voor ongeveer 5 porties

  • 1 teentje knoflook;
  • 1/3 geschilde komkommer;
  • 1/3 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten;
  • 2 theelepel worcestersaus;
  • 4 druppels tabasco;
  • 200 gram tomaten;
  • 1 sjalotje, gesnipperd;
  • 100 ml volle yoghurt;
  • 1 velletje witte gelatine.
Voedingswaarde per 100 gram
Gewicht per portie 150 g
Energie 40 kcal / 130kJ
Eiwitten 1,6 g

tomaten-smoothie_klein

Tomatensmoothie

Door de yoghurt krijgt het drankje een romige en volle smaak. De tabasco zorgt voor lekker wat pit!

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten in de blender of keukenmachine, of eventueel met een staafmixer, behalve de yoghurt en de gelatine;
  2. Breng op smaak met eventueel wat peper en zout;
  3. Week de gelatine in koud water en verwarm een klein deel van het tomatenmengsel;
  4. Los de gelatine op in de verwarmde massa;
  5. Voeg de koude massa toe aan de verwarmde massa;
  6. Voeg als laatste de yoghurt toe.

 Tip: Als u wat over heeft kunt u het ook invriezen tot een hartig tomaten ijsje! Liever een soepje? Laat de yoghurt dan achterwege en u heeft een heerlijke gazpacho (koud soepje).