Ingrediënten

  • een bosje munt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels peterselie
  • 75 gram rijst, bij voorkeur wilde rijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 ml water
  • 250 volle yoghurt
  • mespuntje zout
  • mespuntje witte peper
  • 1 blokje groente bouillon
  • 1 theelepel Raz el Hanout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 250 ml
Energie 60 kcal / 252 kJ
Eiwitten 2,3 g

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst af volgens receptuur en zet laat goed uitdampen.

  2. Fruit de ui in de zonnebloemolie aan. Laat de Raz el hanout even mee fruiten.
  3. Voeg vervolgens het water, bouillonblokje, zout en peper toe. Laat de soep een paar minuten doorkoken.
  4. Voeg nu de rijst, gesneden peterselie en gesneden mint toe. Laat de soep nog een minuut doorkoken en doe de yoghurt erbij.
  5. Laat de soep niet te lang koken met de yoghurt.