Ingrediënten

  • 160 gram pure chocolade (zuivelvrij)
  • 150 gram suiker
  • 120 ml sojamelk
  • 80 gram bloem
  • 60 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloem, walnoten of hazelnootolie)
  • 2 el cacaopoeder

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 75 g
Energie 406 kcal / 1705 kJ
Eiwitten 5 g

 

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de suiker, de olie en de sojamelk totdat de suiker zoveel mogelijk is opgelost.
  2. Smelt ondertussen de chocolade in een pannetje op laag vuur of au bain-marie.
  3. Meng de gesmolten chocolade, bloem en cacaopoeder door het suikermengsel en roer dit tot een glad beslag. Werk snel zodat de chocolade niet teveel stolt.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak de brownies af in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten.

Extra: Voeg eventueel handje noten toe voor extra structuur.