Ingrediënten

    – Mierikswortelyoghurt

  • 1 el Mierikswortel (vers of kant-en-klaar)
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • Zout

    – Aubergineburger

  • 2 aubergines
  • 1 sjalot (gehakt)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 theelepel peterselie (gehakt)
  • 100 gram paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Zout en peper

    – Garnituren

  • 4 zachte volkorenbroodjes
  • 2 trostomaten
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1 rode ui

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 330 g
Energie 67 kcal / 281 kJ
Eiwitten 2,9 g

 

Bereidingswijze

  1. Meng voor de mierikswortelyoghurt de Griekse yoghurt en mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast.
  2. Snijd de aubergines in blokjes en bak deze goudbruin in ongeveer 10 minuten. Zorg dat de aubergine goed gaar is!!
  3. Doe de gebakken aubergine in een grote kom en prak deze met een vork of pureestamper fijn. Voeg de gehakte sjalot, de uitgeperste knoflook, de kaas en het paneermeel toe. Laat het auberginemengsel 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Haal het auberginemengsel uit de koelkast en maak hiervan 4 aubergineburgers.
  5. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de aubergineburgers goudbruin aan twee kanten. Zorgt dat je de burgers voorzichtig draait zodat deze niet uit elkaar vallen.
  6. Snijd de tomaten en rode ui in plakjes.
  7. Serveer de hamburgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en flinke eetlepel mierikswortelmayonaise.