Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 80 gram ongekookte fettucini (lintpasta);
  • 1/2 broccoli;
  • 5 witte champignons;
  • 1 teentje knoflook;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • stukje rode peper, zonder de pitjes (hoe meer hoe pittiger).
Voedingswaarde per 100 gram
1 portie is ongeveer 200 gram
Energie 154 kcal / 653 kJ
Eiwitten 6,4 g

Vegetarische fettucini

Door het pepertje is deze fettucini licht pittig, wat onprettige smaken in de mond kan verminderen. Doordat vlees een metaalachtig smaak kan geven hebben we voor een vegetarische variant gekozen.

Vegetarische fettucini

Door het pepertje is deze fettucini licht pittig, wat onprettige smaken in de mond kan verminderen. Doordat vlees een metaalachtig smaak kan geven hebben we voor een vegetarische variant gekozen.

vegetarische_fettucini

Bereidingswijze

  1. Kook de fettucini al dente (beetgaar) in een pan met water, zout en wat olijfolie;
  2. Bak ondertussen de knoflook, rode peper en champignons in wat olijfolie;
  3. Kook in een andere pan de broccoli beetgaar;
  4. Serveer de fettucini samen met de broccoli en de champignons.

Tip: Voor een gerechtje met meer vezels kunt u kiezen voor volkoren pasta. Indien u zou willen kunt u hier ook goed een stukje vers gebakken zalm bij eten. Bewaartip: 2 dagen goed, mits meteen gekoeld bewaard.