Ingrediënten

  • 900 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel gemberpuree
  • 50 gram groene kool, gesneden
  • 4-5 mie nestjes
  • 75 gram peulen, fijn gesneden
  • 50 gram shitake, gesneden
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • takje verse koriander, gesneden

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 260 g
Energie 30 kcal / 126 kJ
Eiwitten 1 g

 

Bereidingswijze

  1. Zet het water op met de gember, bouillonblokje en ketjap manis.
  2. Kook de mie in een aparte pan water af.
  3. Breng de soep aan de kook en voeg de peulen, shitake, koriander en gekookte mie toe.
  4. Laat de soep 5 minuten aan de kook zodat de groentes garen.
  5. Serveer de soep in een soepkom.