Ingrediënten

  • 200 gram champignons in kwarten gesneden
  • 100 gram courgette in blokjes
  • 1 grote rode ui
  • 100 gram rode linzen uit pot
  • 3 grote tomaten in grove stukken
  • 100 ml tomatensap
  • 500 gram ongekookte pasta penne, volkoren
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram peccorino kaas

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 575 gram
Energie 65 kcal / 273 kJ
Eiwitten 2,6 g

Bereidingswijze

  1. Snij de courgette in blokjes, de ui in halve ringen en venkel in dunne plakjes. Pel de knoflook en snij fijn.
  2. Giet de bruine linzen af en spoel ze af met koud water.
  3. Pureer de linzen en tomatensap met een staafmixer.
  4. Fruit de knoflook ui en venkel in olijfolie.
  5. Voeg vervolgens de champignons en courgette toe.
  6. Voeg als laatste de tomatenblokjes en linzenpuree toe. Laat het geheel zachtjes koken.
  7. Kook ondertussen in een pan de pasta el dente en serveer de saus op de pasta.
  8. Strooi als laatste de geraspte kaas er boven op