Ingrediënten

    Couscous

  • 1 koffiekopje couscous (ongeveer 300 gram)
  • 300 ml water
  • 1/2 groenten bouillon blokje
  • Ratatouille bonenschotel

  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 25 gram
  • 1 paprika in blokjes
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1/2 aubergine in blokjes
  • 350 gram gekookte witte bonen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 175 g
Energie 88 kcal / 368 kJ
Eiwitten 3,4 g

Bereidingswijze

Couscous

  1. Zet het water op en maak een groenten bouillon met het blokje.
  2. Voeg zelf naar smaak meer of minder bouillon toe.
  3. Breng het water aan de kook.
  4. Plaats de couscous in een kleine pan en verdeel gelijkmatig.
  5. Giet hier de kokende bouillon op tot deze net onder staat.
  6. Dek af met aluminium folie.
  7. Roer na 5 minuten de couscous los.

De ratatouille

  1. Verhit een koekenpan op middelmatig vuur en giet de olijfolie hierin.
  2. Voeg de knoflook en tomatenpuree aan toe en bak deze kort aan. Let op dat deze niet verbrand.
  3. Voeg nu de tomaat, paprika, courgette en aubergine toe.
  4. Bak deze kort even op, schep om en voeg hier de witte bonen aan toe.
  5. Schep deze om tot het geheel warm is.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe.

Extra:

  1. Dresseer de ratatouille bonenschotel op een bord.
  2. Leg hier een lepel couscous op.
  3. Garneer af met stukjes ricotta en rucola.