- Voeding en Kanker Info - http://www.voedingenkankerinfo.nl -

Vegetarische wokschotel van groene groenten en tofu

Ingrediënten

  • 5 champignons
  • 2 roosjes broccoli
  • 50 gram noodles / Chinese eiermie
  • 3 groene asperges
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ ui gesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 6 eetlepels Kikoman sojasaus
  • 100 gram tofu

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 400 gram
Energie 105 kcal / 439 kJ
Eiwitten 5,8 g

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in roosjes en de champignon in kwarten.
  2. Kook de noodles beetgaar, spoel ze af met koud water en bewaar tijdelijk in een schaaltje.
  3. Kook de broccoli en groene asperges beetgaar in een pan met ruim kokend water.
  4. Knijp de knoflook in een knoflookpers en verwarm deze even in een bakpan samen met de ui en de paprikapoeder in wat olijfolie. Blus af met 3 eetlepels sojasaus.
  5. Voeg nu de gesneden champignons en blokjes tofu toe en bak deze goudbruin.
  6. Voeg nu de noodles en een scheutje water toe aan de champignons en tofu.
  7. Als het geheel warm is kan de broccoli toegevoegd worden.
  8. Breng op smaak met de rest van de sojasaus.
  9. Doe de noodles met de groenten nu op het bord, breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat groene kruiden toe.

 Bewaaradvies: na bereiding kunnen de restjes gerust bewaard worden in de diepvries.