Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw filet (vers of ingevroren)
  • ¼  citroen
  • peper en zout
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram spinazie(gewassen)
  • 200 gram Shi-take
  • 5 eieren

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 300 gram
Energie 66 kcal / 276kJ
Eiwitten 7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Snij de kabeljauw in blokjes en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.
  3. Verhit in een pan de olijfolie en bak de knoflook en champignons. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Als de champignons goed zijn gebakken mag de spinazie erbij. Even kort mee laten bakken tot de spinazie iets geslonken is.
  4. Vul de taartvorm nu met de gebakken spinazie en kabeljauw.
  5. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet dit mengsel in de taartvorm op de groentes en kabeljauw.
  7. Bak de frittata in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.

Tip: De quiche kan makkelijk worden geportioneerd en ingevroren voor een ander gebruiksmoment.