Ingrediënten

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram boerenkool
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • parmezaanse kaas

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 240 kcal / 1004 kJ
Eiwitten 11,2 g

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de knoflook en de rode peper toe en fruit deze ongeveer 3 minuten op een laag vuur.
  3. Voeg de boerenkool toe en gaar deze 5 minuten mee tot deze zacht is.
  4. Doe de gekookte spaghetti met een paar el van het kookvocht bij de boerenkool in de pan en verwarm deze eventjes mee.
  5. Serveer de spaghetti met geraspte parmezaanse kaas.

Bewaaradvies: maximaal 3 dagen in de koelkast.