Ingrediënten

  • 500 gram volkoren macaroni
  • 100 gram passata
  • 160 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • halve gele paprika
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 50 gram geraspte mozzarella (of mozzarella bolletjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 300 g
Energie 147 kcal / 617 kJ
Eiwitten 8 g

 

Bereidingswijze

  1. Bak het rundergehakt rul in de olijfolie.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook uit en voeg toe aan het rundergehakt.
  3. Snijdt de gele paprika in blokjes en voeg toe.
  4. Voeg hier de passata, tomatenblokjes, sambal en de gedroogde Italiaanse kruiden aan toe.
  5. Laat de bolognesesaus op laag vuur ongeveer tien minuten pruttelen.
  6. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout.
  7. Zet ondertussen een pan water op voor de macaroni en breng deze aan de kook. Kook de volkorenmacaroni gaar in ongeveer 10 minuten.
  8. Serveer de macaroni met de bolognesesaus en garneer met de mozzarella.