Ingrediënten

  • 600 g watermeloen (in stukken)
  • 1 komkommer (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 1 rode paprika (in 4 stukken)
  • ½ ui (grof gesneden)
  • ¼ jalapeño of chilipeper(zonder zaadjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • een paar hele muntblaadjes
  • peper en zout

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 240 g
Energie 49 kcal / 206 kJ
Eiwitten 0,6 g

 

Bereidingswijze

  1. Stop de watermeloen, komkommer, paprika, ui, jalapeñopeper, citroensap, olijfolie, munt en honing in de keukenmachine en laat ongeveer 30 seconden draaien. Er mogen wat stukjes overblijven voor de textuur. Houd 75 gram watermeloen apart voor garnering.
  2. Zet de gazpacho een uur in de koelkast tot deze goed koud is.
  3. Doe de watermeloengazpacho in een kom en garneer met de stukjes watermeloen en een paar verse muntblaadjes.