Ingrediënten

  • 1 takje verse tijm (of gedroogde tijm)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ prei
  • 1 bouillonblokje (voor 1 liter soep)
  • 400 gram witte bonen (uit blik)
  • 800 milliter water

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 320 gram
Energie 45 kcal / 188 kJ
Eiwitten 2,4 gr

Bereidingswijze

  1. Pluk de tijm en selecteer een paar mooie takjes. Verwijder de grove takjes.
  2. Plet de knoflook tussen een mes en de snijplank of pers uit met de knoflook pers. Verwijder de schilletjes.
  3. Snij het groene van de prei en snij het witte gedeelte vervolgens doormidden. Snij nu mooie dunne reepjes van de prei. Spoel de ringetjes even onder de koude kraan om het zand te verwijderen.
  4. Zet een pan op het vuur en verhit de olie. Fruit hierin de knoflook, prei en tijm.
  5. Voeg nu de helft van het water toe samen met de bonen. Breng aan de kook.
  6. Pak nu de staafmixer en pureer de soep nu geheel glad.
  7. Voeg de rest van het water toe samen met het bouillonblokje. Goed doorroeren tot het blokje is opgelost.
  8. Breng naar wens op smaak door meer bouillonblokjes toe te voegen.