Ingrediënten

  • 1/3 courgette
  • 1/2 paprika
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 250 gram couscous ongekookt
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 4 stukken zalmfilet zonder vel
  • een klont roomboter

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 332 gram
Energie 148 kcal / 622 kJ
Eiwitten 9.6 g

Bereidingswijze

  1. couscousSnij de courgette in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
  2. Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij deze in gelijke blokjes.
  3. Bak de courgette en paprika vervolgens even kort op in olijfolie.
  4. Zet een pan met het water op en breng aan de kook en op smaak met het bouillonblokje.
  5. Giet de kokende bouillon(niet alles) op de couscous totdat deze onder staat en dek af met aluminiumfolie.
  6. Roer om de 5 minuten met een vork de couscous los en voeg dan opnieuw de bouillon toe. Herhaal dit proces tot de couscous gaar is.
  7. Voeg nu de gebakken groenten toe en roer deze door de couscous. Roer ook de peterselie door de couscous.
  8. Bak de zalm aan in de roomboter en serveer deze op de couscous.