Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappelen
  • 2 avocado’s
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout naar wens toevoegen

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 200 g
Energie 176 kcal / 740 kJ
Eiwitten 1,9 g

 

Bereidingswijze

  1. Voeding en Kanker info-avocado-zacht-voedselVerwarm de oven voor op 200 graden. Was de ongeschilde zoete aardappelen en prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen, zodat ze niet openspringen in de oven. Leg de zoete aardappelen in het midden van de oven en bak ze 40 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze enkele minuten afkoelen.
  2. Tijden het afkoelen ga je de avocado’s ontdoen van hun schil en verwijder de pit. Zorg dat je de avocado in 4 stukken snijdt. Gebruik vervolgens je dunschiller om dunne rolletjes avocado te creëren door de dunne plakken avocado op te rollen tot kleine cilindertjes. Leg deze even apart.
  3. Snijd de zoete aardappel in de lengte open, niet helemaal door snijden. Besprenkel de zoete aardappel met olijfolie en schep er 1 eetlepel crème fraiche op. Maak het vervolgens af met de cilindertjes avocado en een beetje zout.