Ingrediënten

  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje, kip

Voedingswaarde per 100 g

Een portie is ongeveer 225 gram
Energie 48 kcal / 202 kJ
Eiwitten 0,8 g

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel, bleekselderij en de wortel.
  2. Snij vervolgens alles in gelijke blokjes.
  3. Zet een pan op het vuur, verhit de olijfolie en fruit op laag vuur de knoflook en kerriepoeder aan. Let op, laat het niet verbranden!
  4. Voeg het water toe.
  5. Voeg de overige ingrediënten toe en kook gedurende ongeveer 10 minuten tot alles gaar is.
  6. Pureer de soep nu met een staafmixer naar gewenste dikte.
  7. Breng op smaak met het blokje kippenbouillon.

Voeg voor extra pittigheid tabasco of piri piri naar wens toe.

De grofheid kan men zelf bepalen bij deze soep.

 Bewaaradvies:  Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Geschikt om per portie in te vriezen voor later gebruik.