Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel (geschild)
  • 50 gram roomboter
  • 4 lente-uitjes (in ringen)
  • 10 zongedroogde tomaatjes (gesneden)
  • 100 gram fetakaas (verkruimeld)
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • Zout en peper

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 225 g
Energie 180 kcal / 756 kJ
Eiwitten 3.8 g

 

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten gaar in ruim kokend water.
  2. Giet de zoete aardappels, laat even uitdampen en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de gesneden lente-uitjes, zongedroogde tomaten door de puree.
  4. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de walnoten en feta.