Ingrediënten

  • ½ venkelknol
  • ½ courgette
  • 100 groene asperges
  • 4 sneetjes volkoren zuurdesembrood
  • 100 gram paprika
  • 150 gram buffelmozzarella
  • 10 gram verse basilicum
  • 4 radijsjes
  • 2 el olijfolie

Voedingswaarde per 100 g

1 portie is ongeveer 190 g
Energie 155 kcal / 651 kJ
Eiwitten 7 g

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de onderkant en de uitstekende stelen van de venkel en snijd de venkel in dunne plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm dik en de paprika in 4 delen. Besprenkel de venkel, courgette, asperges en paprika met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de gesneden groenten. Doe de groenten in een schaal. Maak de grillpan schoon en gril de sneetjes brood 4 min., zodat je mooie grillstrepen krijgt. Keer halverwege. Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes.
  3. Pureer de gegrilde paprika met een staafmixer of foodprocessor en besmeer het gegrilde zuurdesembrood met de paprikapasta en verdeel hierover de groenten.
  4. Snijd de buffelmozzarella in stukken en leg deze op de gegrilde groenten. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukken en strooi over het brood. Beleg met de plakjes radijs.
  5. Laat de buffelmozzarella uitlekken. Serveer deze op de schaal met het brood met gegrilde groenten.