Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
  • 150 gram risotto rijst
  • 750 ml kippenbouillon, van 1,5 kippenbouillonblokje
  • 100 gram doperwten (uit de diepvries)
  • 100 gram gare kipfilet (van tevoren gebakken of gekookt in bouillon), in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • gemengde Italiaanse kruiden
  • 20 gram Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano, of Grana Padano) geraspt

Voedingswaarde per persoon

Energie 484 kcal
Eiwitten 28 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui hierin, tot deze doorzichtig en glanzend is
  2. Voeg de knoflook toe en fruit deze nog een minuut mee
  3. Voeg de rijst al roerend toe en roer tot deze glanst van de olie
  4. Voeg wat zoveel bouillon toe tot de rijst bedekt is en blijf roeren en laat de rijst zachtjes pruttelen.
  5. Voeg telkens wat bouillon toe, zodat de rijst vochtig blijft en er een laagje vocht nog op de rijst staat en laat de rijst zachtjes doorkoken.
  6. De kooktijd van de rijst is ongeveer 20-30 minuten.
  7. Voeg op het laatst de doperwten en kip toe en warm het gerecht al roerend nog 5 minuten goed door. Het gerecht moet er romig uit zien.
  8. Voeg op het laatst de citroensap en kruiden toe. Roer door.
  9. Serveer de risotto op 2 diepe kommen of borden.

Bereidingstijd: 30 minuten