Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 1 teentje knoflook, uitpersen
  • ½ citroen, sap en rasp van schil
  • gehakte peterselie
  • zwarte peper
  • 1 courgette, fijngesneden of grof geraspt
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 120 gram quinoa
  • 160 gram broccoli
  • Overige benodigdheden:

  • aluminiumfolie

Voedingswaarde per persoon

Energie 517 kcal
Eiwitten 42 g

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 230°C.
  2. Scheur 2 vellen van ongeveer 15 centimeter aluminiumfolie van de rol en leg op elk vel een zalmfilet.
  3. Doe de knoflook, rasp van de citroenschil, citroensap, peterselie en peper in een kommetje. Voeg de ui en courgette toe en meng het door elkaar.
  4. Lepel de helft van het mengsel op elke zalmfilet.
  5. Vouw de folie dicht met de randen omhoog, zodat het vocht er niet uit kan lekken.
  6. Leg de foliepakketjes in een ovenschaal of op een bakblik en plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
  7. Kook of stoom de broccoli in 5-6 minuten beetgaar.
  8. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Strooi peper over de bereidde quinoa en meng de broccoli erdoor.
  10. Serveer samen met de zalm.