Bekijk ook deze belangrijke websites:

  • Als eten even moeilijk is. Thea Spierings, Nijmegen: Miller Books. Kookboek met recepten en praktische tips voor eten in een aangepaste consistentie tijdens of na behandeling van hoofd-halskanker. Deel 2 (2013) en Deel 3 (2016) zijn beschikbaar.
  • De Maaltijd wordt weer een feestje; als eten even niet meer zo vanzelfsprekend is. Janny van de Laar – Müskens, Tilburg: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Verzameling van recepten van het kookcafé in het ETZ. De recepten zijn gericht op smaakverandering. Met handige tips en extra informatie. Te koop via: www.ETZ.nl/kookboek
  • Gezond eten rond chemotherapie. José van Mil en Christine Archer-Mackenzie, Utrecht: Inmerc; 2009. Kookboek voor mensen met problemen met kauwen, slikken en smaakverandering bij chemotherapie met een indeling naar ‘textuur’: luchtig, smeuïg, zacht met beet, vloeibaar, krokant of stevig. De recepten zijn goed bruikbaar. Voor de voedingsinformatie verwijzen wij u naar onze website, aangezien daar de meest recente voedingsinformatie te vinden is.
  • Kom op, kom aan. Suzanne Bader. Lannoo; 2008. Informatie en recepten om in gewicht aan te komen.
  • Piet Puur. Piet Huysentruyt. Lannoo; 2010. Kookboek met pureegerechten, gemixte voeding, shakes en smoothies bij problemen met kauwen, slikken of vast voedsel.